Tilbake til oppskrift-oversikten

Wok gryte

1 pose Gartner Wokblanding med bambus
2 stk kyllingfileeèr i terninger
4 ss maisena
1 ts salt
1 ts femkrydder/ urteblanding
5 dl vann
1 tern. hønsebuljong
1 ts sukker
1 ss soyasaus
1 ss olje(sesamolje)
3 ts eddik
1/4 ts sort malt pepper
3 stk friske finhakkede chili
2 stk finhakkede hvitløkfedd
2 ts finhakket frisk ingefær (evt. pulver)
4 stk finhakkede vårløk
Olje til steking
Evt. maisena til jevning

1. Bland maisena, salt og femkrydder godt. Vend kyllingbitene godt i blandingen og fjern evt. mel som er til overs.
2. Bland chili, hvitløk, ingefær, vårløk og wokgrønnsakene i en bolle.
3. Bland vann, buljongterning, sukker, soyasaus, sesamolje, eddik og sort pepper i en bolle (gryte).
4. Varm godt med matolje i wokpannen. Stek kyllingbitene på sterk varme til de er gyllenbrune. Tilsett grønnsakblandingen og la den steke med noen minutter. Hell vann/ krydderblandingen over til slutt, og kok opp.
5. Jevn eventuelt sausen med litt maisena utrørt i vann. Server straks sammen med nykokt ris - helst Jasminris.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10