Tilbake til oppskrift-oversikten

Med smak av
skog og fjellvann

En fin og høstlig fiskerett er ørret gratinert med fersk sopp. Har du blandet skogsopp er det aller best, eller du kan bruke kantareller eller sopp kjøpt i butikken.
Jeg bruker oftes en blanding av Kari´s selvplukket piggsopp og vanlig champignoner kjøpt i butikken.
Retten er enkel og smaker alldeles nydelig.

Ørret gratinert med sopp

1-11/2 kg ørret
ca. 1/2 l fersk sopp
1 - 2 ss smør/margarin
1 dl 20 % rømme
2 dl fløte
pepper
salt

Begynn med å hakke og smørfrese soppen godt.
Fileter fisken og dryss på litt salt og pepper.
Bland rømme og fløte.
Dekk bunnen av en ildfast form med omtrent halvparten av fløteblandingen. Legg filetene oppå. Fordel soppen over fisken, spar litt til å ha over ved servering.
Dekk alt med resten av fløteblandingen.
Stekes ved 200º i ca. 40 min.
Server med kokte poteter, kokte gulrøtter og agurksalat.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10