Tilbake til oppskrift-oversikten

MARINADE
2 dl soyaolje
1 liten flaske øl
6 ss soyasaus
1 ss he
l pepper
6 hvitløkfedd, delt i to
3 hermetiske jalapeno-chilier, hakkede
1 løk, skåret i tynne skiver
noen kvister frisk koriander
Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Legg kyllingstykkene i marinaden.


GRILLET PAPRIKA:
3 grønne paprika
1-2 jalapeno-chilier, skåret i tynne strimler
1 løk, skrelt og skåret vertikalt i strimler

2 ss maisolje
1/2 ts tørket oregano
havsalt og nykvernet sort pepper

1. Svi av paprikaene på alle sider på grillen. Skinnet skal være nokså svart.
2. Ha paprikaen i en plastpose i 15 minutter.
3. Ta paprikaene ut av posen, ta av skinnet og skjær dem i strimler.
4. Bland sammen paprika, chili og løk i en liten bolle.
5. Varm oljen i en stekepanne på nokså lav varme.
6. Stek paprika, chili og løk i oljen til løken er myk. Tilsett oregano.
7. Stek i 30 sekunder til og smak til med salt og pepper.


MEKSIKANSK CREMA:
3 dl rømme
presset saft fra 1 lime
salt

1. Bland rømme og limesaft i en liten bolle.
2. Smak til med litt salt.


 

Meksikansk fiesta (6-8 porsjoner)

6-8 marinerte kyllingbryst, med skinn på og uten bein
15-20 hvetetortillas
1 issalat, revet
250 g revet cheddarost
grillet paprika
salsa fresca
guacamole
meksikansk crema
3 lime, skåret i båter

1. Ha kyllingstykkene i marinaden i minst 4 timer, helst natten over, i kjøleskapet
2. Lag ferdig alt av tilbehør før du tenner opp grillen
3. Ta kyllingstykkene ut av kjøleskapet når du har tent på grillen
4. Legg kyllingstykkene med skinnsiden ned på den varme delen av grillen og dryss på salt
5. Ha lokk på grillen og stek til kyllingstykkene får en fin farve
6. Snu kyllingstykkene, dryss på litt salt og stek i 2 minutter
7. Flytt kyllingstykkene til den kjølige delen av grillen og stek videre til de er ferdige (8-10 minutter)

Kyllingstykkene skal hvile i noen få minuttet.

Varm tortillaene rett på grillen (noen sekunder på hver side), skjær kyllingen i "belter" og ha dem i tortillaen sammen med ost, salat osv. Klem til slutt litt limesaft over det hele, rull opp tortillaen og nyt.

SALSA FRESCA
5 friske, middelstore modne tomater, uten frø, finhakkede
1/2 stor løk, finhakket og skylt i noen sekunder under varmt vann
2 jalapeno-chili (friske eller hermetiske) finhakkede
2-3 ss maisolje
presset saft fra 2 lime

koriander, frisk hakket eller tørket
salt

1. Bland sammen tomat, løk, chili og olje i en bolle.
2. Bland inn limesaft og koriander. Smak til med salt.
3. Salsaen kan serveres som den er eller den kan kokes.
4. La salsaen stå i kjøleskapet i 1 time før servering.


GUACAMOLE
3 modne avokadoer
saft fra 1/2 stor lime
1 stor moden tomat, hakket
1/4 løk, finhakket
1 hvitløkfedd
1/2 jalapeno-chili (friske eller hermetiske) finhakket

koriander, frisk hakket eller tørket
havsalt

1. Skrell avokadoene, fjern steinene og skarp ut "kjøttet" med en spiseskje og over i en bolle.
2. Knus avokadokjøttet med en gaffel. Det er viktig at avokadoene ikke er helt most.
3. Klem limesaft over avokadoene og rør godt sammen.
4. Tilsett tomat, løk og hvitløk og rør godt sammen.
5. Rør forsiktig inn koriander og smak til med salt.

Dekk over bollen med plastfolie (plastfolien skal legges rett oppå guakamolen for at den ikke skal bli stygg på farve). Ha i kjøleskapet i 30 minutter før servering slik at alle smakene kommer ordentlig sammen.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10