Tilbake til oppskrift-oversikten

FLØTESAUS:
4 dl kraft
3 ss hvetemel
2 dl fløte
salt/ hvit pepper
Kok ut innholdet i langpannen og sil skyen. Kok opp kraften og tilsett hvetemel utrørt i litt vann. La sausen småkoke ca. 5 min.. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.

 

Lammelår

Til 5– 6 porsjoner:

1 lammelår med bein, ca. 3 kg
4 fedd hvitløk eller mere, skåret i skiver
havsalt
nykvernet pepper
rosmarin
gulrøtter
sjalottløk
ca. 3/4 l kokende vann

Forvarm ovnen til 125 grader C. Gni steken inn med salt og krydder. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen, ikke mot ben. Legg steken i en ildfast form eller en langpanne. Rens løken. Gulrøttene skrelles, skjæres i skiver og legges i langpannen sammen med løken. Sett pannen inn i ovnen. Når steken har stått i ovnen i ca 1 time, tilsett kokende vann. Etterfyll om nødvendig væske under stekingen. Steken er ferdig stekt når steketermometeret viser: 70 grader C – rosa stek. 76 grader C – grå stek etter stekens størrelse og tykkelse.
Om nødvendig, sett ovnen opp til 225 grader C den siste 1/2 timen..

La steken hvile 10 - 15 minutter før den skjæres opp.

Lag en fløtesaus av kraften.

Server steken med kokte poteter, og for eksempel asparges, gulrøtter, brokkoli og sjalottløk.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10