Tilbake til oppskrift-oversikten

Laksegrateng


Påsken 2002 på hytta; Bjør Chr. og Frida, Line, Arnt Roger, Linda, Eirin, Anders og Kari

750 g kokte, skrelte poteter
1 liten gul løk
250 g røkt eller gravet laks
kvernet pepper
1/2 dl klippet dill
3 egg
3 dl melk
1 dl fløte
1 krm. urtesalt
Pynt:
dill og sitron

Skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg poteter, løk og tynne lakseskiver lagvis i smurt, ildfast form. Dryss på med finklippet dill og litt kvernet, svart pepper. Visp sammen egg, melk, fløte og urtesalt og hell blandingen over laks og poteter.
Sett formen i varm ovn til gratengen har stivnet og begynt å få farge.
Stekes ved 200º på nederste rille, i ildfast form, i ca. 45 min.
Server gratengen rykende varm med klippet dill og sitronbåter.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10