Tilbake til oppskrift-oversikten

Lakserognaperitif
på russisk vis

100 g lakserogn
10 g salt
100 g rømme
50 g skinke i terningar
1 dash vodka
Bland saman, fyll i glass og server med kald vodka på toppen.


Sjokoladedessert på tundraen :
300 g friske bær
1 ½ dl Lakka Likør
Slå moltelikøren over bæra og la desse trekka saman i 30 minutt.
Varm opp 5 dl sæterrømme, smelt 500 g kokesjokolade eller helst Vahlrona i rømmen. Bland i bæra, slå i glass eller koppar. Avkjøl og server.

Laks a la Brimi - Gutta på tur

Poteter
Laksefile
Margarin
Sjalottløk
Safran
Salt
Pepper

Beregn ca. 150 g. ferdigskrelte poteter pr. person. Kok disse godt i lettsaltet vann.

Smelt 150 g. margarin i en kjele, ha i ¼ ts. Safran, kok forsiktig 10 sjarlottlauk, til dei er godt møre. Slå vannet av potetene og mos løken sammen med potetene til god kremaktig stappe.

Laksen
Skjær de beinfrie laksefileene i fine trekanter, som passer sammen som ei kake i en rund stekepanne. Ha salt og pepper på fileene.
Ha margarin på pannen. Steik til laksen er stekt under og rå oppå.

Legg på varm potetstappe, la stå i 3-4 minutt, snu laksekaken på et serveringsbrett (bruk serveringsbrettet som lokk på steikepanna og snu fort). Server som ei lakse- og potetkake.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10