Tilbake til oppskrift-oversikten

Jamies marinerte svinekoteletter

MARINADE
1 stor bunt timian
salt
1 hvitløk
1 stor sitron
olivenolje
store, tykke svinekoteletter
poteter (røde, hvis mulig)
3 pastinakker (vi bruker ofte gulrøtter)
2 store pærer

Legg svinekotelettene i langpanne. Fjern de hardeste stilkene på timianen. Hakk bladene og knus de bløtere stilkene i en morter sammen med salt. "Slå" hvitløken lett i morteren. Tilsett litt sitronskall. Press sitronsaft ned i morteren . Til slutt tilsettes olivenolje og alt blandes. Restene av sitronen og blandingen i morteren helles utover kotelettene i langpannen. Ligger i marinaden i et par timer. (Hvis tiden er knapp, kan man skjære noen lette snitt i kotelettene og "massere" marinaden inn i kjøttet.)
Skjær potetene i skiver på 1 cm og legg dem i pannen. Skjær pastinakker på langs (skjær bort den hardeste i midten) og del pærene i 4 på langs. Bland poteter, pastinakk, pærer i marinaden og slik at kotelettene kommer fram. Stekes i ovn i ca 1 time på 250 grader.

SAUS
½ tørt brød
1 bunt mynte
1 dessertskje dijonsennep
12 ss olivenolje
salt
pepper
1 ss rødvinseddik
vann

Skorpen på brødet fjernes og brødet skjæres i fine terninger. Hakk mynte og bland den med brødterningene. Tilsett dijonsennep, olje, salt, pepper, rødvinseddik og litt vann og rør godt. La stå i en halv time. Denne sausen kan også serveres til kokt kylling.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10