Tilbake til oppskrift-oversikten

Helstekt ørret eller laks


Fra middagsselskap på hytta; mamma og pappa, Ellen og Kjell Olav, Tom Kristian, Helg og Gunnhild, Knut og Helga.

En hel ørret/laks på 2 - 3 kg
Melange margarin
2 stk sitroner
hvitvin eller sider
Poteter i båter
Gulrot i skiver
Løk skåret i båter
salt
pepper

Skrap ut blodranna i ryggen og fjern gjellene fra hodet. Legg fisken i eddikvann (1 kork 35% eddik pr. liter vann) i ca. 15 minutter. Skrubb av all sleipe og rengjør buken. Skyll godt i kaldt vann.
Legg fisken i en smurt form. Salte og peppre fisken i buken, samt over og under.
Vask og rens potetene og gulrøttene. Skjær potetene, gulrøttene og løken i passende båter og legg de i formen sammen med fisken.
Press sitronsaften over fisken og hell hvitvin over.
Stekes i ovn ved 180º.
Prøv om du kan rykke ut det første beinet i ryggfinnen med fingrene uten problemer etter en time. Hvis ikke steik videre til du kan løsne beinet uten problemer.
Serveres direkte fra formen.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10