Tilbake til oppskrift-oversikten

Helstekt indrefilet av svin(4 porsjoner)

ca. 800 g indrefilet av svin
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
ca. 2 ss smør /margarin til steking

1. Gni fileten inn med salt og pepper og brun den raskt på alle sider.

2. Ta fileten opp av panna og legg den over i et ildfast fat. Sett den inn i forvarmet ovn på 225° C i ca. 8 minutter hvis du vil ha rosa kjerne, i ca. 10-15 minutter hvis du ønsker den gjennomstekt.

Server med smørstekte mandel-poteter, asparges og fløtesaus(gjerne fra pose), smakt til med soyassaus og syltet pepper.

Smørstekte mandelpoteter med urter (4 porsjoner)

ca. 10 mandelpoteter
ca. 2 ss smør
ca. 2 ss finklippede krydderurter
evt. 1-2 ts tørkede urter (timian, basilikum, persille o.l)

1. Skrell potetene. Ha smør/margarin i en panne og tilsett urtene. Ha i potetene og la det hele surre i ca. 15-20 minutter.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10