Tilbake til oppskrift-oversikten

RØMMESAUS:
4,5 dl fiskekraft/buljong
3 dl sæterrrømme
1 ts tørket timian
1 ts cummin/ karve
1/2 ts chilipulver

Dette blir en god saus til denne retten....

 

Grillet Ørret


800 g ørretfilet uten skinn og bein
1 ts chilipulver
2 ts brunt sukker
1 ts cummin
1 ts tørket timian
1 ts salt
2 ts olivenolje
sitrongress
frisk timian til pynt


Kjør krydder og olje sammen i en blender eller morter. Smør blandingen på begge sider av ørretfileten.
Del fileten i serveringsstykker og stek dem på panne eller grill. Stek fileten omtrent 4 minutter på hver side.

Pynt med sitrongress og frisk timian.

En grønn salat (eller kokt asparges) og bakte eller stekte poteter passer fint til.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10