Tilbake til oppskrift-oversikten

Provance-krydrede
Grillete lammekotteletter
m/fløtegratinerte poteter


12 stk lammekotteletter
legges i marinaden ca. 1 døgn før grilling.

Marinade:
8 ss olivenolje
4 ss sitronsaft eller 2 ss hvitvinseddik
2 fedd hakket hvitløk
1/2 ts pepper
3 ts provance krydder
persille

Fløtegratinerte poteter:
8 stk poteter renskes og skjæres i skiver
Pensle potetene og ovnspannen med olivenolje. Dryss litt provancekrydder over.
La formen stå under kjøttet når dette grilles i stekeovnen, slik at kjøttkraften drypper over potetene.
Hell over 3 dl fløte, og la dette stekes til potetene blir gylne.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10