Tilbake til oppskrift-oversikten

Grillet lammelår (8 porsjoner)

1 lammelår
ca. 4 ss olje
ca. 3 ts salt
ca. 1 ts pepper
ca. 3 båter hvitløk
ca. 3 ss krydderurter som timian, rosmarin eller oregano


1. Pensle steken med olje og gni inn salt og pepper. Spekk steken med hvitløksbåter og urter.

2. Grill over vekselsvis varm og mindre varm grill, snu steken ofte. Du bør ha grill med lokk for å få steken saftig og god. Siden det tar forholdsvis lang tid å grille denne steken, kan du godt forsterke den i stekeovnen og legge den på grillen når det gjenstår ca. 20 minutter.

3. Stikk inn et steketermometer mot slutten for å kontrollere varmen. Steken får en rosa snittflate ved ca. 70° C, og grå ved 76° C.
Steketiden er ca. 1 1/2-2 timer

4. La steken hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10