Tilbake til oppskrift-oversikten

Grillet laks - basilikumsmarinert

800 g laksefilet med skinnet på
1 dl olivenolje
10 blader basilikum
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper

Begynn med å kjøre basilikum i hurtigmikseren med oljen.
Filetene saltes, pepres og pensles med basilikum-oljen.
Stekes på grill eller grillpanne på sterk varme i et til to minutter på hver side.

Til grillet laks, serverer jeg gjerne
steikovndampede grønnsaker

- poteter skåret i fire
- gulrot i stykker
- paprika, rød, grønn, gul ...
- løk i båter
- evt. andre grønnsaker
- salt
- pepper
-"urter"
- litt eplejuice
- saften av 1 sitron

Legg aluminiumsfolie i langpannen, og smør den med olivenolje. Jeg pleier også å smøre potetene med olivenolje. Ha alle grønnsakene i aluminiumsfolien og hell over sitron, juice. Salte og pepre, og strø over urter - til denne grillete laksen -
basilikum.
Legg aluminiumsfolien godt rundt grønnsakene, slik at de ikke blir for tørre.
Sett pannen midt i ovnen, og la den steke til grønnsakene blir møre.

Dressing til salaten:
4 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik eller eplesider
1 ss hakket bladpersille
1/2 ts salt
1/4 ts hvit pepper
3-4 ts vann

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10