Saus til kirsbærgrillet indrefilet (4 porsjoner)

1 pakke rødvinsaus
1/2 pakke kirsebærkompott
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Lag saus etter anvisning på pakken. Tilsett kirsebærkompott. Smak til med salt og pepper.

 

Kirsebærgrillet indrefilet (4 porsjoner)

1 indrefilet av storfe
1 dl kirsebærlikør
1 ts grovmalt pepper
1 bunt asparges
1 nett småløk
ca. 2 ss smør


1. Lag marinade av kirsebærlikør, olje og pepper. Legg indrefileten i en stor plastpose og hell dette over. La den ligge i marinaden natten over, eller lenger.

2. Ta fileten ut av marinaden, pensle den med olje, ha på salt, og grill den ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte.

3. Reduser grillvarmen og stek den videre ca. 35-45 minutter. Bruk steketremometer i midten av fileten. Når det viser 60-65° C hvis du ønsker det medium stekt. La det hvile minst 15 minutter før det skjæres opp.

3. Vask og skrell grønnsakene og pakk de inn i alminiumsfolie med en smørklatt i passe porsjonspakker. Grill de sammen med fileten i ca. 8-10 minutter.

Server indrefilet med foliebakte grønnsaker og madeirasaus.



Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10