Tilbake til oppskrift-oversikten

 

Fiskesuppe

1 l fiskekraft av laks
50 g melange margarin
50 g hvetemel
1,5 dl purre i strimler
1,5 dl gulrot i strimler
fiskestykker
reker
blåskjell (muslinger)
salt
1-2 dl fløte

Surr grønnsakene myke i smøret - skal ikke bli brunt. Strø på mel og rør ut. Spe med fiskekraft + litt kraf av blåskjellene og rør kraftig om slik at suppa blir glatt og fin. Kok opp og skum av hvis det legger seg skum på toppen. Ha i fisk/reker/ blåskjell og la suppen trekke - må ikke koke etter at reke/blåskjell er tatt i.
Smak til med salt.
Ha i 1 - 2 dl fløte til slutt.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10