Tilbake til oppskrift-oversikten

Fiskegryte

1 kg torskefiskefilet i stykker
4 stk gulrøtter i strimler
1 purreløk
2 rødløk i skiver
3 finhakkede hvitløksbåter
(6 store poteter i tykke skiver)
evt. reker, blåskjell
4 ss olivenolje
4 dl fiskekraft / fiskebuljong (1 terning)
1 1/2 dl hvitvin eller eplenektar
saft av 1 sitron
1 - 2 dl creme fraiche
2 ts maisennamel utrørt i litt vann
Salt og pepper

Kok opp fiskekraften og ha i hvitvin (eplenektar) og sitron, og rør inn creme fraiche og maisennamel.
Surr grønnsakene i olje, og legg disse lagvis opp i gryten sammens med fiskestykkene.
Kokes på svak varme til fisken er kokt (8 - 10 min).
Ha evt. rekene i like før servering.

Serveres sammens med kokt ris og brød.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10