Tilbake til oppskrift-oversikten

 

AVOCADO/MANGO SALAT:
1 mango
3 avocadoer
1/2 rød chili
Dressing:
1 ss presset lime
1 ss olivenolje
og ørlite salt


 

Chilimarinert svinefilet (4 porsjoner)

Beregn 2 svin indrefileter til 4 personer (kommer litt an på størrelsen).

Marinade:
8 hvitløkfedd, finhakket
6 ss chilipulver
1/2 ts malt kanel
1 klype malt nellik
1 ss kvernet sort pepper
2 laubærblad, knust
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts tørket timian
1 1/2 ts salt
1 dl eplesidereddik
evt. litt vann

1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Marinaden skal være ganske tykk.
2. Skjær vekk det tynne, sølvaktige laget på utsiden av fileten.
3. Dekk hele fileten med marinaden og legg den på et fat. Dekk over med plastfolie.
4. Ha fileten i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne natten over.
5. Ta fileten ut av kjøleskapet en halv time før grilling.
6. Ta litt olje på et tørkepapir, gni på grillristen og legg fileten på grillen.
7. Grill fileten på alle fire "sider" til den er ferdig. Total steketid blir 15-20 minutter. Du kan godt sjekke kjernetemperaturen med et steketermometer. den bør være ca. 65 grader.
8. Legg filetene på et skjærebrett og la de hvile 4-5 minutter før du skjærer de opp.

Vi serverer svinefiletene med bakte poteter, en avocado/mango salat og sals fresca.

SALSA FRESCA
5 friske, middelstore modne tomater, uten frø, finhakkede
1/2 stor løk, finhakket og skylt i noen sekunder under varmt vann
2 jalapeno-chili (friske eller hermetiske) finhakkede
2-3 ss maisolje
presset saft fra 2 lime

koriander, frisk hakket eller tørket
salt

1. Bland sammen tomat, løk, chili og olje i en bolle.
2. Bland inn limesaft og koriander. Smak til med salt.
3. Salsaen kan serveres som den er eller den kan kokes.
4. La Salsaen stå i kjøleskapet i 1 time før servering.

Dette blir en god saus til denne retten....

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10